vrijdag 4 januari 2013

2013 Make it count !

Allereerst wil ik iedereen via deze weg een Gelukkig Nieuw Jaar toewensen ! Een nieuw vers jaar met 365 lege pagina's. Er zijn er al een aantal gevuld want vandaag is het alweer 4 Januari. Maar het is weer een nieuw jaar en eigenlijk nog helemaal blanco. Het is aan jezelf om er wat moois van te maken. Vandaar... 'Make it Count' !  De dagen vliegen, het afgelopen jaar is omgevlogen. En zo was een nieuw blog alweer veel te lang geleden. Na Kerst is het gevoel ook meteen weg. En dan hebben we hier eigenlijk maar 1 Kerstdag. Tweede kerstdag hebben we gezellig Chinees gegeten met Tim en Marianne ! Twee dagen na de Kerst heb ik de boom al opgeruimd en zo volgde ook de rest, en vervolgens ook de grote schoonmaak ! We zouden zaterdag vertrekken naar New York, dus ik wilde graag alles opgeruimd en schoon hebben voordat we vertrokken want dan is het ook weer lekker thuiskomen.

Zaterdag ochtend zijn we vertrokken naar Larchmont, NY. Onderweg hadden we natte sneeuw, maar het was niet druk op de weg. En het verliep allemaal voorspoedig. Onderweg nog even gestopt om te lunchen en een koffie te halen. Heerlijk ik hoef hier mijn naam nooit te spellen, ze schrijven het meteen goed. Ivo daarintegen schrijven ze zo EVO (logisch).
Aan het eind van de middag kwamen we aan bij onze vrienden in Larchmont. Gezellig geborreld en daarna had Judith lekker Turkey diner gemaakt. Het grappige is dat je elkaar jaren niet ziet, maar dat het contact zo is dat je het oppakt waar we gebleven zijn. We hebben hun kinderen gezien toen ze de leeftijd van Terje waren. En nu zijn het volwassenen die studeren en zijn opgegroeid als mooie zelfstandige individuen ! 's Avonds weer helemaal bijgepraat en alvast wat voorbereidend werk gedaan voor de volgende dag. Met de trein naar New York City, is maar een half uurtje tot aan Grand Central Station ! Ondertussen lag er een laagje sneeuw wat meteen weer zo'n mooi gezicht is.



De jongens vonden het al spannend dat we met de trein gingen. Laat staan dat ze binnen een half uur in NYcity zouden zijn. En dan sta je ineens op Grand Central station, wat is dat een mooi station.
 
We zijn meteen gaan lunchen want lopen is nou eenmaal makkelijker op een volle maag. We liepen naar buiten en daar was een TGI fridays. Dat was een schot in de roos en daar hebben we lekker gegeten. IN het centrum zelf was het gezellig druk, maar naarmate we meer naar Times Square liepen werd het steeds drukker. Eerst naar Bryant Park waar een schaatsbaan is. Maar ook daar stond het rijen dik. We hebben ook tegen de jongens gezegd dat we zeker weten nog een keer teruggaan naar NYC, zeker omdat het goed aan te rijden is en ook omdat er nog zoveel te zien is, maar het was nu ook koud en een stevige wind. Heerlijk en ook wel een luxe dat we zo kunnen denken.

 

Daarna zijn we naar Times Square gelopen, alles werd al gereed gemaakt voor de Ball drop de volgende dag ! Gekkenhuis natuurlijk. Maar echt een stad, met prachtige etalages en kerstversiering ! We zijn wel even met de boys de grote Toys 'r Us is gegaan, ook zij keken hun ogen uit !
Op Times Square kwam Erben ook nog bekenden tegen hahaha (knipoog) Na de foto werd er met een 'dinkidauw' accent gevraagd om een 'donation' LOL !

 





Natuurlijk ook de grote Kerstboom bij het Rockefeller Center bekeken, en daarna op naar Central Park. Maar eerst nog een warme chocomelk en een koffie om weer een beetje warm te worden. Door de wind was het ijzig koud. Maar wel met een flauw zonnetje, dus we hebben wel geboft met het weer. Central Park vind ik heel bijzonder. Het was nu wel erg kaal, maar zelfs dan is het echt een mooi park. Met de ijsbaan en al zijn charmes. Zeker Erben en Jesper waren zich er van bewust dat het toch wel heel bijzonder was dat ze daar liepen. Terje vond het sowieso geweldig, hij keek zijn ogen uit !


De kinderen hielden het goed vol, Ivo droeg op het laatst Terje wel in de rugdrager want hij werd toch wel moe en had het koud ! Voor Ivo een zware taak, maar hij is wel wat gewend als Marinier !
Daarna zijn we weer richting Station gelopen, en zagen we langs 5th Ave dikke rijen voor de winkels. Als er weer mensen uitgingen, mochten er weer nieuwe mensen in. We hebben nog wel van die 2013 brillen gekocht, om met een zonnige blik het nieuwe jaar in te kijken. Daarna waren we helemaal rozig van de koude wind. Dan is openbaar vervoer wel relaxed. We'll be back ! Thuis stond er een heerlijke Homemade Spaghetti op het menu, wat een luxe !
De next day was het Oudjaarsdag, en we wilden niet nog een keer de stad in. Zeker Terje is dan nog best klein met zijn 4 jaar en zo'n dagje stad hakt er aardig in. We zijn naar het Centrum van Larchmont gelopen en hebben daar bij de Red Mango frozen yoghurt gegeten. Dat vonden ze heerlijk. Prima concept en zeker voor de kinderen dat ze het helemaal zelf kunnen kiezen en kunnen samenstellen. Het weer was zalig en Larchmont is een leuk dorpje/stadje. Prachtige huizen ook ! Eenmaal thuis zijn we ons klaar gaan maken en gaan voorbereiden op Oud en Nieuw. Er zouden ook nog vrienden komen 's avonds en Judith had een lekker buffet gemaakt. Jack stond oliebollen en appelflappen te bakken (die overigens zalig waren) De Champagne stond koud...bring in the New Year. Maar eerst was NL aan de beurt. Om 18.00 Amerikaanse tijd. Middernacht in NL, hebben we een fles ontkurkt en gedronken op het Nieuw Jaar.


Erben had zijn Ipad-klok aanstaan !

Even met Nederland gebeld en ge-whatsappt (staat vast niet in de Dikke van Dale) en de jongens konden sterretjes afsteken buiten ! Terje hebben we kort daarna op bed gelegd en Erben en Jesper konden wakker blijven.









Het werd een gezellige avond, met leuke gasten, heerlijk eten en de boys vermaakten zich prima in de Men's Cave beneden. Zij waren lekker een film gaan kijken terwijl wij eerst een spel gingen doen. Vrienden hadden dat meegenomen en we hebben in elk geval erg moeten lachen ! Het spel heet Cards Against Humanity for horrible people. LOL Google het maar, zeker voor Amerikanen nogal gedurfd !


 Daarna heerlijk gedanst (dat was lang geleden) en natuurlijk daarna met zijn allen naar Times Square op TV gekeken.  Happy New Year ! We zijn het jaar goed in gegaan ! De sfeer was goed en toen alle gasten weg waren hebben we nog even nagekletst. Dat merkte ik de volgende ochtend wel. Terje was natuurlijk vroeg wakker, en ik had het gevoel alsof er een trein over me heen had gereden ! Heerlijk relaxed gegeten, en grote hoeveelheden koffie verder zijn we weer terug gaan rijden naar Quantico. Heerlijk thuiskomen in een schoon huis.. Ivo was dinsdag nog vrij, maar moest Woensdag alweer beginnen met School. De kinderen hebben deze week nog vrij, lekker hoor ! Vannacht is een vriendje van Erben blijven slapen. En vanavond maken we er maar een Pizza avond van met een Family Movie, even de laatste dag van de vakantie vieren. En dan gaat Maandag het gewone leven weer beginnen. Een nieuw vers jaar, met al 4 dagen ingekleurd. Ik geloof nooit in goede voornemens met het nieuwe jaar. Je moet je niks voornemen, je moet het DOEN ! Make it count, maak ik elk geval 1 keer per dag een complimentje, al is het naar je spiegelbeeld. Nog beter naar iemand anders. Kost niks en de ontvanger is er blij mee, en die zal vervolgens ook weer een complimentje maken naar iemand anders. Het zijn kleine dingen maar het maakt het leven zoveel aangenamer ! Iedereen een prettig weekend toegewenst en tot het volgende blog (hopelijk snel)

XOXO Quantico

7 opmerkingen:

  1. Mooi stuk over NY en leuke foto's, bijzondere stad, mooie herinneringen ;-)
    En erg leuk om op die manier oud & nieuw te vieren, NL is dan niet ver weg ;-)
    haha dat spel idd gedurfd voor de Amerikanen...
    Fijn weekend, enne goede voornemens doe ik zeker niet aan, kun je ze ook niet breken LOL Maar complimenten voor je blog, leafs x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Mary-Ann,

    Ik maak vandaag mijn complimentje aan jou voor weer een fantastisch verslag
    op jullie Blog. Wat een geweldige dagen zullen jullie gehad hebben in Larchmont en New York. Ja na alle feestdagen is het nu wel weer fijn om gewoon verder te gaan met een nieuw jaar. Nog een fijne zondag en veel succes voor Ivo en de boys met hun studie en school. En jij natuurlijk ook met van alles. Hugs van oom Jan en mij voor allevijf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, make it count! Elke dag weer. Zo leuk om New York (weer) te zien. Lisa en ik liepen daar ook. Awesome. Rockefeller Center, 5th Avenue, Bryant Park, Central Park....GE WEL DIG!
    Happy new year Moerman family. Make it count. Je bent een fantastisch mens Mary-Ann.
    LIEFS!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Grinnik, ik geloof dat iedereen hetzelfde idee krijgt: ook voor mij nooit speciaal op die dag goeie voornemens. Wel door het jaar heen als het zo uitkomt en daar probeer ik me dan aan te houden. Complimenteren ben ik lang geleden al veel frequenter gaan doen. Nogmaals hier dan mijn dagelijks compliment dan maar: dank je voor het afgelopen jaar bloggen, het geeft me eens per week of zo even een heel plezierig kwartiertje, je schrijft leuk en inspirerend. Naast dat je toevallig ook wat te vertellen hebt omdat je daar woont en een heel ander leven leidt dan ik is het ook leuk om te lezen omdat je simpelweg zo'n super leuk mens bent!

    HAPPY NEW YEAR!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Mary-Ann,
    Ik wens jou en jouw gezin ook het allerbeste voor 2013 en dat het voor jullie maar weer een superjaar mag worden in Quantico.... Ik zie uit naar je blogs weer dit jaar....
    Groetjes,
    Evelyn

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke lieve reacties toch weer ! Ik vind het leuk om het blog te schrijven, ik heb er helaas niet altijd tijd voor maar voor jullie vind ik de tijd ! Happy New Year all xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Mary-Ann,
      Hier ben ik dan weer eens op je blog!
      Niet dat we jullie vergeten zijn, hoor!
      We zijn juist erg met jullie bezig, met name met het digitale foto-album en we hebben Quantico nu klaar!
      Karen haar boek is erg leuk geworden en nu wij nog.
      Het is leuk werk en we beleven de vakantie weer opnieuw!
      Voor jullie 5-jes ook een heel mooi en gezond 2013 toegewenst!

      Verwijderen

Gezellig dat je even komt kijken op mijn blog, nog leuker als je een reactie achterlaat !